På Eisbjerghus ser vi maden som en væsentlig faktor for både trivsel og samvær. For at komme i berøring med alle smagssanser sørger vores køkkenpersonale altid for at udarbejde madplaner, som indeholder spændende og varierende retter. Kroppen har brug for en sund og nærende kost, og derfor lægger vi stor vægt på, at anvende gode sæsonbestemte råvarer og minimere udvalget af fedt- og sukkerholdige varer.
Du får dagligt serveret 6 veltilberedte måltider, hvoraf 3 af dem er hovedmåltider. Dertil serveres der dagligt brød samt frisk frugt og grønt. Til at slukke tørsten serveres der vand til alle måltider. Saft, juice og sodavand er ikke daglige tilbud, men serveres af og til ved særlige lejligheder.
Vi er ikke fanatikere – vi vil bare gerne lære vores elever at spise en varieret kost, som sikrer en mere stabil blodsukkerbalance så både koncentrations- og indlæringsevne forbedres.
Besøg os enten ved at aftale en personlig rundvisning med elever og efterfølgende snak med en medarbejder på 6442 3840, eller tilmeld jer en af de planlagte besøgsdage for at se skolen sammen med andre interesserede.
Du deltager i de praktiske opgaver som madlavning, borddækning, oprydning, rengøring og opvask. Du vil i løbet af din køkkenpraktik deltage i alle arbejdsfunktioner, således at du får indblik i, kendskab til og forståelse for køkkendrift samt de til enhver tid gældende hygiejnekrav.
Arbejdsopgaverne udføres i tæt samarbejde med det ansatte køkkenpersonale, da elevernes oplevelse af deres køkkenpraktik skal være så positiv som muligt.
Du får en udtalelse ved skoleårets udgang.
Vi imødekommer altid dine behov, hvis du har særlige krav i forhold til kosten. Måske er du pescetar, vegetar eller lider af gluten- eller laktoseallergi? Du skal blot meddele dine særlige kostbehov inden ankomst til efterskolen, så vores køkkenpersonale kan planlægge måltiderne efter dine og andre elevers særlige behov.
Det er målet, at kosten følger de overordnede retningslinjer og anbefalinger for sammensætning og kvalitet, som Fødevarestyrelsen giver.
Vi sikrer, at køkkenpersonalet til stadighed er bekendt med kostpolitikken og opnår og vedligeholder de nødvendige faglige kvalifikationer gennem kursus- og uddannelsestilbud.